להתחברות

סמינר הקיבוצים

The Edited Issue

  • שאלה
    עורך

    דנו בפירוט בשתי דרכים לטיפוח האכפתיות של הילד: א. קיום דיאלוג (עם הילד) וב. תרגול של הגישה האכפתית והמיומנויות הכרוכות…

    דנו בפירוט בשתי דרכים לטיפוח האכפתיות של הילד: א. קיום דיאלוג (עם הילד) וב. תרגול של הגישה האכפתית והמיומנויות הכרוכות בה.

     בחר/י באחת מהדרכים הללו (זו שאת/ה מוצא/ת יעילה ויישומית):

    -הסבר/י כיצד אותה דרך מקדמת ומטפחת את האכפתיות של הילד.

    -הציע/י כיצד ניתן ליישם את אותה דרך בגן או בכיתה (הכוונה להצגה מפורטת של דוגמה אחת שעולה בדעתך)

    (צפיה בדעה במקור)
  • Sharon

    אני בוחרת בתרגול של הגישה האכפתית והמיומנות הכרוכות בה. לפי דעתי זו שיטה שבה ניתן להפיק את המירב תוך שימוש… אני בוחרת בתרגול של הגישה האכפתית והמיומנות הכרוכות בה. לפי דעתי זו שיטה שבה ניתן להפיק את המירב תוך שימוש מגוון של כלים גם במסגרת החברתית של הילד, גם במסגרת המשפחתית והלימודית. דרך זו מלמדת את הילד דרך עשייה וחוויה פיזית, רגשית ומחשבתית את המושג אכפתיות ומקנה לו כלים בשטח על מנת להתנהג ככה במעגלים הסובבים אותו. דרך זו מלמדת את הילד להקשיב, לשים לב ולדעת לתת תגובה הולמת. אני מאמינה בלימוד דרך תרגול חוויתי ועשייה ויש בי אמונה שכאשר ילד לומד בצורה של תרגול מיומנות הלמידה והתוצאות (דרך האכפתיות) ילוו אותו לתקופה ארוכה יותר בחייו. דרך יישום בכיתה\גן: ניתן לשחק את המשחק טלפון שבור אך עם מילים שקשורות לרגש (אותם הילדים יבחרו, כל אחד בתורו) דרך זה הילדים ילמדו שיש לשים לב למה שהחבר שלי אומר לי על מה מנת שאוכל לדעת ולהבין למה התכוון. ניתן להכין עם הילדים בובה או חיית מחמד, הילדים יתחלקו לזוגות ויצטרכו לטפל במה שהם הכינו יחדיו. בדרך זו הם ילמדו להקשיב אחד לשני וגם לצרכיו של הבובה שהכינו, כך אנחנו פותחים להם ערוץ תקשורת שמיועד אך ורק להם בתור זוג וילד אותם להקדיש תשומת לב לבן זוגם למשחק ולהקשיב לצרכיו ולדעותיו וביחד להגיע להחלטות. (צפיה בדעה במקור)
  • kamila

    אני בחרתי בקיום דיאלוג עם הילד. כאשר מתפתח דיאלוג עם ילד בצורה אכפתית, הדרך מקדמת ומטפחת את האכפתיות של הילד.… אני בחרתי בקיום דיאלוג עם הילד. כאשר מתפתח דיאלוג עם ילד בצורה אכפתית, הדרך מקדמת ומטפחת את האכפתיות של הילד. כלומר, כאשר הילד מבין כי תחילה אכפת לי לקיים איתו דיאלוג, הילד מרגיש כי יש לו מקום. בקיום הדיאלוג, אני בעצם מאפשרת לילד להבין, דרך הדיאלוג, כי המקום לדבר על הנושא הוא חשוב לי ולכן אני מראה גם אכפתיות לילד באופן אישי. כמו כן, הילד מקבל מקום להביע את עמדתו מבלי שמישהו ישפוט אותו ולקחת אותו למקום האכפתי.   (צפיה בדעה במקור)